Tongerseplein 11

Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Karakteristiek herenhuis uit omstreeks 1926 met voor en achtertuin, gesitueerd op een uitstekende locatie nabij het centrum van Maastricht, winkels, scholen, universiteit, stadspark en uitvalswegen.
Het betreft een keurig onderhouden woning met veel authentieke details en een energielabel C.

Indeling:

Souterrain:

Droge en praktische kelder verdeeld in twee ruimtes: een provisie- en wijnkelder en een hobbykelder waar zich tevens de CV bevindt. ( Nefit Trendline, Bouwjaar maart 2023, eigendom)

Begane grond

De entree met authentieke tegelvloer, geeft toegang tot de royale woonkamer, toiletruimte en aansluitend de keuken.

De woonruimte met plavuizen vloer die ruim van opzet is, bestaat uit een zeer ruimtelijk werkende erker met glas-in-lood ramen, twee kamers-ensuite, waarvan een met een sierlijke marmeren schouw en de andere met een strak vormgegeven open haard. Alle kamers hebben een hoog plafond, waarbij het plafond van de middenkamer nog versierd is met ornamenten die de geschiedenis van het huis ademen.

Vanuit de eetkamer heeft men via twee openslaande deuren direct toegang tot de omsloten achtertuin.

In een ruim bemeten aanbouw bevindt zich de keuken die het bewijs levert dat authentieke warmte en hedendaags comfort moeiteloos samengaan. Een 5-pits rvs Solitair fornuis en een rvs Bosch vaatwasser passen uitstekend bij de mooie gele tegels en lange stenen aanrecht van weleer. Via de keuken is er toegang naar de omsloten achtertuin, een oase van rust en groen.

1e verdieping:

Via het trappenhuis vanuit de hal bereikt men de overloop op de 1e verdieping. Daar bevinden zich 2 royale slaapkamers, de badkamer en een separate toiletruimte. De master bedroom, gevormd door het samenvoegen van twee ruime kamers bied niet alleen veel ruimte, geeft eveneens veel lichtinval van zowel de voor-als achterzijde van de woning.

De zeer royale master bedroom kan eenvoudig worden omgevormd tot twee ruime slaapkamers. De kamer aan de voorzijde heeft nog een geornamenteerd stuc-plafond. Beide kamers beschikken over een mooie zwarte schouw.
De slaapkamer gelegen aan de achterzijde beschikt over een plankenvloer.

via 2 openslaande deuren aan de voorzijde, heeft men toegang tot het balkon gelegen aan de voorzijde van de woning. Hier heeft men uitzicht over het Tongerseplein met aangrenzend het Waldeckpark en Aldenhofpark.
Aan de achterzijde beschikt men over een ruim balkon/dakterras met uitzicht over de gezellige achtertuin.

De badkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning. Deze badkamer deels betegeld en beschikt over een douche-ligbadcombinatie en wastafel. Het toilet bevindt zich in de separaat gelegen toiletruimte.

2e verdieping:

Vanuit de overloop op de 1e verdieping bereikt u via het trappenhuis de overloop op de 2e verdieping. Op deze verdieping bevinden zich 2 ruime slaapkamers en een royale wasruimte.
1 slaapkamer IS gelegen aan de voorzijde van de woning en 1 slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning.

Tuin:

Zowel de voor- als achtertuin zijn fraai aangelegd. De omsloten achtertuin is gelegen op het westen waardoor u heerlijk geniet van de middag- en avondzon. Verder biedt deze buitenruimte een oase van rust en privacy waar men kan ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven.

Ligging:

Deze woning is gelegen in de geliefde omgeving aan de Tongerseplein in Maastricht. Op loopafstand van het historische centrum en om de hoek van het stadspark. Winkelcentrum Brusselsepoort en winkelcentrum Carré, MUMC+, Provinciehuis en UM zijn nabij gelegen. Zo ook diverse voorzieningen zoals basisschool, middelbare school alsmede de universiteit. De bereikbaarheid met zowel eigen vervoer als het openbaar vervoer is uitstekend, zeker door de centrale ligging ten opzichte van de Kennedybrug.
En op nog geen tien minuten lopen van het prachtige buitengebied het Jekerdal met onder andere Chateau Neercanne.

Algemeen:

Het pand is keurig onderhouden en in de loop der jaren gerenoveerd. De elektrische bedrading is door de vorige eigenaar vervangen en de installatie is bij de aankoop in 1988 goedgekeurd. Waterleidingen zijn bij het plaatsen van de nieuwe CV-ketel in 2022, waar nodig, vervangen.
De houten kozijnen beschikken HR++glas ( en over glas in lood met voorzetramen).
Het dak is in 2011 vervangen waarbij tevens nieuwe dakisolatie is aangebracht.
De kozijnen zijn in 2023 geschilderd.
Het pand is een gemeentelijk monument.

Energielabel:

Deze woning heeft een energielabel C.

Aanvaarding:

Circa eind november 2023.

Kenmerken:

• Royaal herenpand met 3 verdiepingen en souterrain
• Veel authentieke elementen aanwezig zoals hoge plafonds, erker, schouwen, ornamenten etc.
• 4 slaapkamers met mogelijkheid tot 5
• Heerlijke achtertuin gelegen op zuid-westen
• Dak is in 2011 geïsoleerd en vervangen
• Zéér centrale ligging.

Aansprakelijkheid:

Het bovenstaande schetst slechts een globale omschrijving van het object. De informatie berust deels op gegevens welke door derden aan ons zijn verstrekt. Met de grootste zorg hebben wij deze informatie verwerkt doch kunnen ten aanzien van de juistheid van deze gegevens geen aansprakelijkheid aanvaarden. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Maatvoering:

Hoewel wij de woning zorgvuldig opmeten, kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch de verkoper, noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoering wordt gezien als indicatief. Indien de exacte maatvoeringen voor u van belang zijn, raden wij u aan, deze zelf na te meten of na te laten meten.

Kopers informatie:

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Copyright ©:

Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie (zoals foto’s, plattegronden, teksten etc.), is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Dave Crolla Makelaardij, of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan.
Deze informatie mag worden bekeken op een scherm, gedownload worden op een hard-disk of geprint worden, mits dit geschied voor persoonlijk, informatief en niet-commercieel gebruik, mits de informatie niet gewijzigd wordt, en mits de informatie niet wordt gebruikt in een ander werk of publicatie in welk medium dan ook.
Dave Crolla Makelaardij voert het beheer over de pagina’s op deze website. Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website mag altijd.

Kenmerken

Prijs
€595.000 k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouwjaar
1926
Woonoppervlakte
203m²
Kamers
9
Tuinoppervlakte
41m²
Energielabel
C
Verwarmingssoorten
Cv ketel
Isolatie
Dakisolatie, Voorzetramen, Hr glas
Warm water
Cv ketel

Bezichtiging aanvragen

Dave Crolla Makelaardij

Dé aankoop en verkoopmakelaar in Maastricht en omstreken

Sinds 2007 mogen wij mensen helpen in de zoektocht naar hun nieuwe thuis of met de verkoop van hun huidige woning. Ben jij de volgende die wij mogen helpen? Onze makelaars staan vol energie klaar om voor jou aan de slag te gaan. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!