Verkocht onder voorbehoud
Maastricht Statensingel 182

€ 549.000 k.k.

Informatie over dit object

Prijs
€ 549.000 k.k.
Adres
Statensingel 182
6217 KJ Maastricht
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
227 m²
Type
Woonhuis
Categorie
Herenhuis
Soort
Tussenwoning
Woonoppervlakte
233 m²
Download brochure

Omschrijving

Verrassend ruim en goed onderhouden herenhuis uit 1930 met o.a. ruime kelder, royale woonkamer met erker, kamer-en-suite en openslaande deuren, keuken met alle apparatuur, 5 a 6 slaapkamers, moderne badkamer en een gezellige tuin gelegen aan de Statensingel in Maastricht.
Aan de achterzijde van deze woning bevindt zich het natuurgebied de Hoge Fronten. Verder is dit pand gesitueerd op een uitstekende locatie nabij het centrum van Maastricht, winkels, scholen, universiteit  en uitvalswegen. De bereikbaarheid met zowel eigen vervoer als het openbaar vervoer is uitstekend, zeker door de realisatie van de nieuwe Noorderbrug.
 

Indeling:


Souterrain:

De kelder is verdeeld in bruikbare vertrekken met een stahoogte. De ruimtes zijn geschikt als wasruimte, hobbyruimte en/of wijnkelder. Tevens is een separate toegang vanuit de voortuin eenvoudig te realiseren zodat men ook makkelijk toegang krijgt voor het stallen van fietsen e.d. Verder bevindt zich hier de CV installatie (Nefit Topline HR, bouwjaar 2014, huur).


Begane grond.

Bij binnenkomst treft u de ruime entree aan met meterkast, moderne afgewerkte toiletruimte met wandcloset, toegang naar de kelder, trappartij naar de eerste verdieping en via een deur doorgang naar de woonkamer.
De ruime woonkamer, met erker, beschikt over aanbouw met schuifpui naar het terras. Hierdoor heeft men veel lichtinval en optimaal tuincontact. De vloer is voorzien van parketvloer (visgraad motief).

De gesloten keuken is gelegen aan de achterzijde van de woning en is uitgerust met diverse boven- onderkasten en lades. Het geheel afgewerkt met een granieten werkblad. Deze keukenopstelling (Poggenpohl) is voorzien alle apparatuur zoals een stoomoven, combi-oven, warmhoud-lade, vaatwasser, inductiekookplaat, koelkast, RVS afzuigkap een spoelunit met een ééngreeps mengkraan.
Vanuit de keuken is er toegang naar de achtergelegen bijkeuken voorzien wasmachine- en drogeraansluiting.


Eerste verdieping.

Overloop met daaraan gelegen drie slaapkamers, separate toiletruimte en een badkamer. De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, een ligbad, en dubbele wastafel.

Twee kamers zijn gelegen aan de voorzijde van de woning, één kamer is gelegen aan de achterzijde van de woning. De grootste kamer aan de voorzijde beschikt over een erker, de kleinste kamer beschikt momenteel over een eenvoudig, doch functioneel keukenblok. Van deze kamer kan op eenvoudige wijze een slaapkamer gerealiseerd worden. Alle kamers zijn voorzien van een praktische plankenvloer.


Tweede verdieping:

Overloop met daaraan weer drie slaapkamers. De 2 slaapkamers aan de voorzijde zijn voorzien van tapijt, de slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een laminaatvloer.


Derde verdieping:

Vanuit de slaapkamer aan de achterzijde heeft men via een vaste trap toegang tot de vide. Aansluitend bevindt zich nog een bergzolder.
Door de aanwezigheid van een grote dakramen, is er veel lichtinval.


Tuin:

De voortuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd met groene borders en looppad naar de voordeur.
De achtertuin tuin is middels openslaande tuindeuren vanuit de woonkamer, alsmede de toegangsdeur vanuit de bijkeuken te bereiken. Verder is deze tuin fraai aangelegd met terras en diverse beplanting.
Aangrenzend aan de achtertuin bevindt zich het natuurgebied “de Hoge fronten”. Hierdoor geniet men van veel privacy.


Ligging:

Deze woning is gelegen in de geliefde omgeving aan de Statensingel in Maastricht. Op loopafstand van het historische centrum en aan de achterzijde aangrenzend aan het natuurgebied. Winkelcentrum Brusselsepoort alsmede het bruisende centrum van Maastricht, zijn nabij gelegen. Zo ook diverse voorzieningen zoals basisschool, middelbare school alsmede de universiteit. De bereikbaarheid met zowel eigen vervoer als het openbaar vervoer is uitstekend, zeker door de centrale ligging ten opzichte van de Noorderbrug naar de A2 en A79.

Het pand is gelegen aan de singels van Maastricht. Voor de Statensingel geld een verbod voor vrachtverkeer. Daarnaast is door de aanleg van het nieuwe Noorderbrugtracé, het algemeen verkeer op de Statensingel sterk verminderd. Dit leidt tot een betere lucht- en milieukwaliteit.


Algemeen:

Het pand bevindt zich in een goede staat van onderhoud. Enkele jaren geleden heeft een bouwtechnisch onderzoek plaatsgevonden waarbij het rapport aangeeft dat de conditie van het pand goed is en geen bijzonderheden te melden waren.
Het pand beschikt over kunststof kozijnen voorzien van isolerend glas. Het dak is geïsoleerd. De CV installatie ( Nefit Topline bouwjaar 2014) is gehuurd. Het riool is volledig vervangen in 2017.
 

Energielabel:

Deze woning heeft een definitief energielabel E.


Kenmerken:

• Royaal herenpand met aanbouw, 4 verdiepingen en souterrain
• Royale woonkamer met erker en uitbouw.
• Schuifpui naar terras en achtertuin
• Keuken voorzien van alle apparatuur
• 5 slaapkamers met mogelijkheid tot 6
• Praktische kelderruimte geschikt voor diverse doeleinde
• Zéér centraal gelegen t.o.v. uitvalswegen, station AZM, MECC en het centrum van MaastrichtAansprakelijkheid:

Het bovenstaande schetst slechts een globale omschrijving van het object. De informatie berust deels op gegevens welke door derden aan ons zijn verstrekt. Met de grootste zorg hebben wij deze informatie verwerkt doch kunnen ten aanzien van de juistheid van deze gegevens geen aansprakelijkheid aanvaarden. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Kopers informatie:

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.


Copyright ©:

Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie (zoals foto’s, plattegronden, teksten etc.),   is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Dave Crolla Makelaardij, of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan.
Deze informatie mag worden bekeken op een scherm, gedownload worden op een hard-disk of geprint worden, mits dit geschied voor persoonlijk, informatief en niet-commercieel gebruik, mits de informatie niet gewijzigd wordt, en mits de informatie niet wordt gebruikt in een ander werk of publicatie in welk medium dan ook.
Dave Crolla Makelaardij voert het beheer over de pagina’s op deze website. Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website mag altijd.

 

Deze informatie is met zorg samengesteld. Mochten er toch onvolkomenheden in voorkomen kunnen daar geen rechten aan ontleend worden. Alle rechten voorbehouden.